Sape klik sini memang baik...

22 April 2010

iNi La AkiBatNya KaLau Tak PaTuh aRahan

salam...
tengok la gamba ni korang... bersepah-sepah kasut kat laluan ni..

ni petang semalam punya cite... alkisahnya, pihak pengurusan asrama yang suh makcik cleaner ni kaut sume kasut-kasut yang da kat luar bilik... letak dalam plastik sampah hitam..

sebabnya...
sebelum ni da tampal notis bagitau tak bleh letak kasut, rak kasut, mop dan segala barang kat luar bilik.. kalau tak ni la akibatnya kalau tak ikut arahan.. hohoho

tu la sape suh amik mudah pasal ni kan...
kan dah tak pasal-pasal nak kene cari kasut dalam plastik hitam tu..bukan stakat 1 je plastik, berbelas plastik tu nak selongkar 1 per 1.. yang dalam gamba ni kat aras 6, tak sempat nak bawak turun. kalau tengok kat ground floor.. lagi dashyat, bersepah- sepah kasut.. dah macam da mega sale kasut la plak

zue nasib baik la...
sebelum tu da berbual ngan mak cik cleaner. mekasih la kat mak cik tu sebab bagi tau awal-awal kat zue.. ;P
kasut selipar zue memang letak kat bilik ye sebab takut hilang.. hehee

yang tak best nye...
tak pasal-pasal mak cik cleaner tu kene marah ngan budak2 asrama sebabnya da kasut mereka yang hilang . sian gak tengok makcik- makcik cleaner ni..
diorang hanya menjalankan tugas mereka je. lagipon dah da notis amaran.

pernah tak diorang fikir susahnya makcik cleaner ni nak menyapu ngan kasut dan selipar korang kat luar bilik?? tak kan la makcik tu nak angkat selipar korang 1 per 1.. banyak tu!!!

dah la, hanya sorang je cleaner je tuk bersihkan 4 aras..
cubala korang bayangkan kalau mak korang keje cleaner, pastu terbongkok-bongkok angkat selipar yang punya la banyak tuk menyapu.. pastu kene lak kosongkan tong sampah yang bau die teramat la bbbuuussssuuukkkk giler. tak sian ke??

tu la manusia ni...
bila jalankan tugas salah..tak jalankan tugas pon salah. bila dah jadi camni, diri sendiri tak nak plak dipersalahkan.. orang lain gak yang kene akibatnye

2 comments:

sebelas said...

kolej mana nie erk :D

http://nomborsebelas.blogspot.com/

kamarul said...

ishhh!!! selekeh btul. hahahaha!!!! aku tau zurai, kalau mcik tu x inform ko, mesti ngan kasut2 ko pun dlm plastik itam tu kn? heh!

Letak Link Blog Anda Di Sini