Sape klik sini memang baik...

13 February 2011

lawak temuduga

 

tersebut la satu kisah...Boboi nak pegi interview kerja sebagai setiausaha. Bila pengurus nampak Boboi dengan pakaian yang tak kena konsep,rambut  yang dah macam kuda belang, dalam hati dia mula membentak; "Argghhh! manusia macam ni pun ada!".

Tapi apa-apa pun dia kena interview juga si Boboi ni. Jadi dia pun tanyalah Boboi, "Kalau awak dapat buat ayat dalam bahasa Inggeris dengan menggunakan perkataan yang saya bagi, saya rasa awak ada peluang untuk kerja ni! Perkataan-perkataannya ialah GREEN, PINK, YELLOW, BLUE, WHITE, PURPLE dan BLACK!".

Jadi Boboi pun berfikir sejenak dan dengan selambanya menjawab... "I hear the phone GREEN, GREEN... GREEN..., then I go and PINK up the phone, I say YELLOW...BLUE's that? WHITE did you say? Aiya...! wrong number la... Don't PURPLEy disturb people and don't call BLACK, ok? Thank you."

mendengar jawapan Boboi tu... pengurus tu terus pengsan!!


p/s---> hehe..benda ni sekadar perkongsian je...kalau korang gi interview camne lak??? cite la skit pengalaman korang

10 comments:

...mommy jue... said...

lama tak g interview... teringin nak kerja...

eh, jom join GA mommy...

http://kasihmommy.blogspot.com/2011/02/ga-saya-nak-hadiah-dari-mommy.html

hani syahida said...

sok ada interview..harap2 leh jawab dgn baik..doakan sy :)

Primadona lofa said...

nebes woa , kalau gi temuduga :) da follows awak tahu!

zulfadlyaziz said...

heheh...terbaek..bole gak jadi cmni..haha.

Nur Fannun said...

boboi tu mesti de mslh pendengarn..

sapa yg pi temuduga tu elok bersedia...sy dh berjaya 50% sbg calon simpanan.

RAHSIA LULUS TEMUDUGA KERAJAAN

http://journalnurfannun.blogspot.com/p/dapatkan-ganjaran-apabila-membeli.html

Syukri Mohtar said...

memang dia gunekan sepnuhnya ape yg interviewer tu bagi..

Journey of Youth said...

kreatif org tue jwb.
1st interview sy dgn MARA utk futher study ke Australia....alhamdulilah berjaya...

mira_nas said...

haha.. saya selalu buat muka confident tapi sebenarnya menggelabah juga bila interview

Mr. TN_SkY said...

hahahaa..kalau SkY kerusi dah atas kepala dah haha :-D

Panas! Valentine Days Vs Maulidur Rasul??

AYONG said...

idea bernas gak boboi nie..
Last week ayong ade g interview..syukur alhamdulilla..dapat..tp pengurus tu x tengok sijil pon..
Camne la kalo Interview Keje kt Gov..x penah lak rase..

Letak Link Blog Anda Di Sini